Gehoor

Last van gehoorproblemen?

 

Zwakke luistervaardigheid

Wat is het? Er wordt gesproken van zwakke luistervaardigheid wanneer het gehoor in orde is, maar het geluid niet goed wordt verwerkt.

Gevolg: Zwakke luistervaardigheid kan leiden tot: een slecht auditief geheugen, moeite met het verstaan van personen die snel praten, moeite met verstaan van gesprekken in een rumoerige ruimte.

Behandeling: De logopedist helpt u door middel van luistertraining, waardoor uw luistervaardigheid verbetert.

 

Aangeboren slechthorendheid

Wat is het? Slechthorendheid kan ontstaan door: ziekte tijdens de zwangerschap, het gebruik van bepaalde medicijnen tijdens de zwangerschap, of door erfelijkheid.

Gevolg: Er kan een achterstand ontstaan in de spraak/taalontwikkeling.

Behandeling: De logopedist helpt u door het gehoor te onderzoeken en te adviseren over een gehoorapparaat. Ook helpt de logopedist u met: het trainen van spraakafzien, articulatietraining en trainen van de luistervaardigheden. Kortom, door logopedie kan de achterstand in de spraak/taalontwikkeling worden tegengegaan. Of zelfs voorkomen worden.

Niet-aangeboren slechthorendheid

Wat is het? Slechthorendheid kan ontstaan door: bepaalde ziekten (zoals de bof of meningtitis), een ongeval, lawaaibeschadiging, middenoorontsteking of ouderdom.

Gevolg: De gevolgen van niet-aangeboren slechthorendheid bestaan vaak uit: communicatieproblemen, een achterstand in de spraak/taalontwikkeling, een sociaal isolement en een verminderde kans op het krijgen van een goede baan.

Behandeling: De behandeling bestaat uit het leren spraakafzien, articulatietraining en trainen van de luistervaardigheden. Ook onderzoekt de logopedist het gehoor en adviseert over gehoorapparaten. Hierdoor worden de klachten beperkt en kunt u weer vertrouwen op uw gehoor.

Maak direct een afspraak

Bekijk ook

 • Adem
 • Afwijkend mondgedrag
 • Communicatie
 • Gehoor
 • Spraak
 • Stem
 • Stotteren
 • Taal
 • Wat anderen zeggen over ons:

  Henriette en haar medewerkers zijn al vanaf 1982 actief in het Gezondheidscentrum Overvecht. Nog steeds streeft zij naar de hoogst haalbare kwaliteit van de zorg. Het is heerlijk om te zien met hoeveel passie zij zich inzet voor de patiënten, haar collega’s, de onderlinge samenwerking binnen het centrum en daarbuiten. Letterlijk bouwen aan een duurzame toekomst in Overvecht. Fantastisch.

  Kees Vermaat

  9,6

  Zorgkaartnederland.nl

  Contact

  Locatie Amazonedreef
  Tel. 030 - 26 15 204

  Locatie Werradreef
  Tel. 030 - 26 15 400
  info@logopedieovervecht.nl