Gehoor

Last van gehoorproblemen?

 

Zwakke luistervaardigheid

Wat is het? Er wordt gesproken van zwakke luistervaardigheid wanneer het gehoor in orde is, maar het geluid niet goed wordt verwerkt.

Gevolg: Zwakke luistervaardigheid kan leiden tot: een slecht auditief geheugen, moeite met het verstaan van personen die snel praten, moeite met verstaan van gesprekken in een rumoerige ruimte.

Behandeling: De logopedist helpt u door middel van luistertraining, waardoor uw luistervaardigheid verbetert.

 

Aangeboren slechthorendheid

Wat is het? Slechthorendheid kan ontstaan door: ziekte tijdens de zwangerschap, het gebruik van bepaalde medicijnen tijdens de zwangerschap, of door erfelijkheid.

Gevolg: Er kan een achterstand ontstaan in de spraak/taalontwikkeling.

Behandeling: De logopedist helpt u door het gehoor te onderzoeken en te adviseren over een gehoorapparaat. Ook helpt de logopedist u met: het trainen van spraakafzien, articulatietraining en trainen van de luistervaardigheden. Kortom, door logopedie kan de achterstand in de spraak/taalontwikkeling worden tegengegaan. Of zelfs voorkomen worden.

Niet-aangeboren slechthorendheid

Wat is het? Slechthorendheid kan ontstaan door: bepaalde ziekten (zoals de bof of meningtitis), een ongeval, lawaaibeschadiging, middenoorontsteking of ouderdom.

Gevolg: De gevolgen van niet-aangeboren slechthorendheid bestaan vaak uit: communicatieproblemen, een achterstand in de spraak/taalontwikkeling, een sociaal isolement en een verminderde kans op het krijgen van een goede baan.

Behandeling: De behandeling bestaat uit het leren spraakafzien, articulatietraining en trainen van de luistervaardigheden. Ook onderzoekt de logopedist het gehoor en adviseert over gehoorapparaten. Hierdoor worden de klachten beperkt en kunt u weer vertrouwen op uw gehoor.

Maak direct een afspraak via onze nieuwe website Logopedie Direct

Contact

Tel. 06 - 54 32 77 26
info@logopedie-direct.nl